maandag 28 oktober 2013

Zouha Al Abbasy ,Dunya Al Abbasy , Gijnett Mathilda Gonzalez | Studentnummer: 1612039 ,1587831, 1638956.| Klas: JDE-D01

Linda De mol

Linda de Mol is geboren op 8 juli 1964 en komt uit Hilversum. Ze is een bekende Nederlandse presentatrice. Ze is o.a. bekend van ‘Ik hou van Holland’, ‘Miljoenenjacht’, ‘Weet ik veel’? en ‘Linda’s Zomerweek’. Naast presentatrice is Linda ook hoofdredactrice van haar eigen magazine ‘LINDA’. Voor haar bladen heeft ze middelen die daarop aansluiten namelijk:
-         - App
-          -Website
-        -  Social-media
-         - Blog

Verder heeft ze in verschillende televisieseries en films gespeeld zoals ‘Gooische Vrouwen’ en ‘Divorce’. Verder heeft ze twee dramaseries die door haar zelf zijn geproduceerd. De dominante conceptvorm die Linda de Mol gebruikt is toch wel het transmediale concept. Linda de Mol maakt gebruik van verschillende media, maar die zijn niet afhankelijk van elkaar. Die verschillende media versterken elkaar alleen maar aan. Neem een voorbeeld aan haar magazine. Naast haar magazine heeft ze ook nog eens een app uitgebracht. Op die app kun je haar magazine terug bekijken, maar ook een boodschap krijgen van BN’ers, zodat je met een glimlach het weekend in gaat. Dit geeft jou, als Linda lezer, een leuk gevoel, omdat jij je meer betrokken voelt. Zulk soort media versterken elkaar aan en dat zie je terug bij de gebruikte media van Linda de Mol.


SWOT Analyse
Linda de Mol, is over het algemeen een bekende Nederlander. Zij wordt gezien als een vrolijke verschijning. Is deels bekend geworden  door haar familie naam ‘De Mol’. Met haar vrolijke persoonlijkheid straalt zij dat ook altijd uit. Linda weerspiegelt dat ook uit naar haar publiek, bijvoorbeeld als zij presenteert bij de televisieshow ‘Ik hou van Holland’.
Wat haar meest positieve punt is, kan ook haar grootste zwakte punt worden. Linda is altijd zó vrolijk, waardoor zij eventueel nep ‘kan’ overkomen op de kijker.  Dat zal een van haar vuil kuil voor haar kunnen zijn. Met de gedachte er achter, Linda is en blijf een actrice/presentatrice.

Een van de grootste uitdaging voor Linda zou kunnen zijn, is om authentiek te blijven. Door haar zelf te blijven tijdens de shows. Als Linda dat niet meer zou doen, is er een grote kans voor een bedreiging. Haar kijkcijfers zouden kunnen dalen.


 Bronnen:

http://www.libelle.nl/libelle-magazine/interview-met-linda-de-mol.html
https://www.google.nl/search?q=linda+de+mol+interview&espv=210&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=PctuUvvPFcHH7Abw8IDQCw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1536&bih=729

Geen opmerkingen:

Een reactie posten