maandag 28 oktober 2013

Dunya Al Abbasy Studentennummer: 1587831 Klas : JDE-D01

Wat is eigenlijk storytelling en hoe zit dat in elkaar? Hieronder ga ik jullie uitleggen wat storytelling is aan de hand van verschillende voorbeelden.
 



Vaak wordt gedacht dat storytelling maar een verhaaltje vertellen is, maar dat is niet zo. Het is het op de markt brengen van merken die een bepaald gemeenschappelijk gedachtegoed verantwoorden. Het is een sterk middel om iets te koppelen aan een bepaald gedachtegoed. Een verhaal moet mensen uitnodigen om er naar te kijken en gebruik te maken van verschillen kanalen die er zijn. Storytelling kan op verschillende manieren gebruikt worden namelijk:

-Impliciet
-Expliciet


Impliciete storytelling zorgt voor een visuele voorstelling van beelden. Mensen kunnen het verhaal met hun eigen gedachten invullen.



Hier boven heb je een voorbeeld gezien van impliciete storytelling. Het verhaal wordt aan de hand van muziek en beelden overgebracht. Je kunt heel goed zien dat er een nieuwe geur uit is. Je ziet dat die geur voor de zakelijke vrouw is, dus de echte ‘business woman’. Ik heb voor deze reclame gekozen, omdat je eigenlijk snel weet waar het verhaal over gaat en voor wat het eigenlijk bedoeld is.


Expliciete storytelling betekent eigenlijk dat er een verhaal wordt overgebracht door middel van een duider (mens). Er wordt dus een menselijke factor ingezet  om het verhaal over te brengen en dit verhoogt de beleving van de kijker.


Hierboven heb je een voorbeeld gezien van expliciete storytelling . Dit filmpje gaat over UNICEF. In dit filmpje wordt Selena Gomez gebruikt als verteller. Omdat Selena Gomez een zangeres is wordt ze ingezet. Zo krijgt het filmpje meer kijkers en dus meer mensen die geld zullen doneren aan mensen die het minder hebben dan ons. Dus door middel van een duider( Selena), wordt de reclame meer persoonlijk voor de kijkers thuis. Je hebt een verteller nodig om het verhaal van A tot Z te begrijpen.


Bronnen :
http://www.youtube.com/watch?v=kcar0i02wG0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten